Руският президент Владимир Путин благодари на беларуския си колега Александър Лукашенко за

...
Руският президент Владимир Путин благодари на беларуския си колега Александър Лукашенко за
Коментари Харесай

Путин благодари на Лукашенко за потушаването на метежа

Руският президент Владимир Путин благодари на беларуския си сътрудник Александър Лукашенко за " свършената работа ". Това оповестиха от пресслужбата на беларуския президент:

" Президентът на Беларус в детайли срещна съветския президент с резултатите от договарянията с управлението на ЧВК " Вагнер ". Руският президент поддържа и благодари на беларуския си сътрудник за свършената работа.

Междувременно беше обявено, че ЧВК " Вагнер " се приготвят да изоставят щаба на съветската войска в Ростов на Дон.

Оттам Кремъл управлява военната си експанзия против Украйна.

Тази заран съветският президент Владимир Путин осведоми беларуския си сътрудник за обстановката в Южна Русия по отношение на частната военна компания " Вагнер ".

Държавните глави се договориха да подхващат взаимни дейности, съобщиха беларуски медии.

Като следващо деяние от постигнатите договорености президентът на Беларус, откакто в допълнение обясни обстановката по наличните си канали, организира диалози с ръководителя на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин в съгласуваност с президента на Русия.

Разговорите продължиха през целия ден. В резултат на това те стигнаха до съглашение по отношение на недопустимостта на разрастване на клане на територията на Русия. Евгений Пригожин одобри предлагането на президента Александър Лукашенко да спре придвижването на въоръжените хора на Вагнер на съветска територия и да предприеме по-нататъшни стъпки за деескалация на напрежението.

В момента на масата е безусловно преференциален и допустим вид за разрешаване на обстановката с гаранции за сигурността на бойците на ЧВК " Вагнер ".

Както към този момент беше обявено, също по време на днешното съвещание президентът на Беларус организира две срещи с управлението на страната за сигурност във връзка със обстановката.

Пригожин пък съобщи, че стопира похода си към Москва, за да не се пролива съветска кръв.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР